Mitropolitul Visarion Puiu – Viața ca o jertfă

La împlinirea a șase decenii de la trecerea la cele veșnice a marelui mitropolit și patriot român Visarion Puiu (1879-1964), la Biblioteca Sfântului Sinod, a avut loc marți, 27 februarie 2024, evenimentul comemorativ intitulat „Viața ca o jertfă”: Mitropolitul Visaron Puiu.

Evenimentul a cuprins două părți: vernisarea unei expoziții de fotografii, documente și publicații, după care s-a desfășurat o conferință dedicată viații si activității mitropolitului Visarion Puiu, în cadrul căreia au vorbit: PS. Visarion, Episcopul Tulcii, PS. Timotei Prahoveanul, Episcop-Vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor și dl. col. (r) Dumitru Stavarache, președinte de onoare al Asociației Visarion Puiu și reputat istoric militar care a publicat numeroase lucrări și studii dedicate mitropolitului comemorat, moderator fiind arhim. Policarp Chițulescu, directorul Bibliotecii Sfântului Sinod și consilier patriarhal.

Această manifestare este parte integrantă a evenimentelor intitulate: Zilele „Mitropolit Visarion Puiu”, ediția a XXVIII-a, desfășurate în mai multe localități din țară și organizate de Asociația Visarion Puiu.

foto credit: Biblioteca Sfântului Sinod și Ziarul Lumina.

Post comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© 2017 Biblioteca Sfantului Sinod