Vernisarea expoziției „Mărturii ale credinței în chipuri și icoane sfinte”

EvenimenteNoutățiȘtiriComentariile sunt închise pentru Vernisarea expoziției „Mărturii ale credinței în chipuri și icoane sfinte”

Joi, 26 octombrie 2017, în holul central al Palatului Bibliotecii Sfântului Sinod a avut loc vernisarea expoziției Mărturii ale credinței în chipuri și icoane sfinte. Oaspeții de seamă ai acestui eveniment au fost invitații străini ai Congresului Internațional de Teologie desfă­șurat la Palatul Patriarhiei din Capitală și intitulat: Viața Bisericilor Ortodoxe în timpul comunismului – persecuție, rezis­tență și mărturisire.

După rostirea cuvântului de bun venit, părintele arhimandrit Policarp Chiţulescu, directorul Bibliotecii Sfântului Sinod, a făcut și o prezentare succintă a exponatelor. La sfârșitul alocuțiunii, părintele director a concluzionat următoarele: Expoziția „Mărturii ale credinței în chipuri și icoane sfinte” își propune să descopere  frumusețea icoanei ascunsă între filele cărților și să arate rostul acesteia dincolo de sensul decorativ. Expoziția noastră își mai propune să prezinte în imagini evenimente semnificative petrecute în ultimii 10 ani din viața Bibliotecii Sfântului Sinod, adică în răstimpul de 10 ani de la întronizarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel ca Întâistătător al Bisericii noastre, de când activitățile bibliotecii s-au diversificat foarte mult, constând în tipărire de lucrări și de studii care privesc colecțiile bibliotecii, numeroase colaborări cu instituții de profil și alte evenimente care au avut suportul direct al Patriarhului României. Cărțile alese pentru expoziție sunt cu preponderen­ță româ­nești, dar și tipărite la Veneția, la Frankfurt, la Moscova, la Kiev, adică în tipografii importante.

După cum informează Ziarul Lumina al Patriarhiei Române.

Comments are closed.

© 2017 Biblioteca Sfantului Sinod