Tradiție înnoită cu fidelitate: Filocalia în trecut și astăzi – expoziția de manuscrise și tipărituri filocalice

EvenimenteNoutățiȘtiriComentariile sunt închise pentru Tradiție înnoită cu fidelitate: Filocalia în trecut și astăzi – expoziția de manuscrise și tipărituri filocalice
Joi, 20 octombrie 2022, la Biblioteca Sfântului Sinod a avut loc expoziția de manuscrise și tipărituri filocalice „Tradiție înnoită cu fidelitate: Filocalia în trecut și astăzi”.
În cadrul vernisajului, dar mai ales în conferința care s-a desfășurat imediat după momentul vernisajului, Arhim. Policarp Chițulescu a vorbit despre manuscrise și tipărituri românești, grecești și slavone care conțin traduceri sau scrieri proprii, realizate de Sf. Paisie de la Neamț și ucenicii acestuia, care au viețuit ca monahi în mănăstirile din Moldova și Țara Românească. Tot aici au fost prezentate pe larg viața și activitatea sfinților care au revigorat viața monahală de pe teritoriu românesc în secolele XVIII-XX.
De asemenea, au fost amintite și întâlnirile duhovnicești din cadrul grupului „Rugul Aprins”, precum și strădaniile de traducere și publicare a textelor filocalice în limba română de „cel mai mare teolog al secolului al XX-lea”, Pr. Prof. Dumitru Stăniloae, totodată fiind subliniată și importanța reeditării și retipăririi în zilele noastre a celor 12 volume ale Filocaliei.

Comments are closed.

© 2017 Biblioteca Sfantului Sinod