Dimitrie Ionescu Berechet, expoziție de fotografie și lansare de carte

08/10/2019 13:00

Cu prilejul comemorării a 50 de ani de la trecerea sa la cele veșnice, cu Înalta binecuvântare a Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, arhitectul Dimitrie Ionescu-Berechet va fi omagiat prin vernisarea unei expoziții retrospective – Dimitrie Ionescu-Berechet, arhitectul Patriarhiei Române – și prin lansarea unui album cu caracter monografic, publicat de către Editura Basilica a Patriarhiei Române. Sunt expuse și publicate pentru întâia oară numeroase planșe și schițe de arhitectură, fotografii, liste de lucrări și documente inedite, cuprinse în arhiva de familie arh. D. Ionescu-Berechet. Alături de acestea vor fi prezente, în cadrul expoziției și în album, fotografii din fondul Arhitect Louis Petit al Bibliotecii Sfântului Sinod, precum și fotografii culese de pe teren cu ajutorul Cancelariei Sfântului Sinod și al unor Centre eparhiale ori realizate de către Cristina Ionescu-Berechet.

Evenimentul va avea loc la Palatul Patriarhiei din București, în sala Europa Christiana, marți 8 octombrie 2019, ora 1300.

Curatorii expoziției sunt Lect. dr. Ștefan-Ionescu-Berechet, Facultatea de Teologie Ortodoxă a Universității din București și P.C. Arhimandrit Policarp Chițulescu, directorul Bibliotecii Sfântului Sinod.

Intrarea este liberă.

© 2017 Biblioteca Sfantului Sinod